Utbildningar

Föräldragrupp

Vi planerar att starta upp föräldragrupper igen under våren om restriktioner tillåter. Kontakta oss gärna vid intresse!

Ni får råd och information från oss på BVC samt möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. Träffarnas innehåll kan beröra ämnen som barnets utveckling, sömn, kost, vanliga infektioner hos barn och föräldrarollen. Under rådande pandemi har vi tyvärr bara möjlighet att ha en förälder/barn som deltar under föräldragrupperna.

Spädbarnsmassage

Vi planerar att starta upp grupp i spädbarnsmassage under våren om restriktioner tillåter. Kontakta oss gärna vid intresse!

Babymassage är ett fantastiskt sätt att fördjupa kontakten och stärka den viktiga anknytningen mellan dig och ditt barn. Det är avslappnande och en mysig stund för er båda. Spädbarnsmassage är en urgammal konst som gjorts i olika delar i världen och skänker samhörighet mellan förälder och barn. Massagen är ingen behandling utan ger avslappning och välbefinnande.

Forskning har påvisat ett flertal positiva effekter såsom att immunförsvaret förstärks, bättre viktökning hos det nyfödda barnet, matsmältningen stimuleras liksom bättre tarmfunktion vilket i sig lindrar magknip och förstoppning. Sömnen förbättras och genom att huden stimuleras förbättras även barnets motorik och beröringssinne. Listan på goda effekter är lång och vi kommer att prata mer om det när kursen börjat.

 

Välkommen till oss på BVCDetta gör vi på BVCVaccinationerUtbildningarLänkar
Sanaz Ataollahi, barnsjuksköterska och Jonna Lundin, distriktssköterska
Vi som arbetar på BVC: Sanaz Ataollahi, barnsjuksköterska och Jonna Lundin, distriktssköterska.