Det här kan vi hjälpa dig med

Hos oss kan du få hjälp med både kroppens och själens problem. Dessutom kan vi hjälpa och stödja dig i olika livsstilsfrågor. Det enda du behöver göra för att få tillgång till våra resurser är att lista dig hos oss.

Läkarmottagning

Vi som arbetar här är specialistläkare och blivande specialistläkare (ST-läkare) i allmänmedicin. Vi bedömer, utreder och behandlar alla sjukdomar som inte kräver sjukhusvård. Vid behov remitterar vi till andra specialister. Du kan boka tid till läkare via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 85 00.

Sjuksköterskemottagning

På vår sjuksköterskemottagning kan du få hjälp med det mesta. Omläggningar, sårvård, borttagning av stygn, injektioner och blodtrycksmätningar är några av de saker vi sysslar med. Du kan boka tid till sjuksköterska via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 85 00.

Psykologmottagning

På psykologmottagningen arbetar legitimerade psykologer. Vi arbetar med olika psykologiska insatser för dig med psykisk ohälsa som tex nedstämdhet, oro och ångest. Det innebär att du efter läkarbedömning kan erbjudas gruppbehandling, internetbehandling eller korttidsterapi.

Kol- och astmamottagning

Vår specialistsköterska utreder, behandlar och följer upp dig som har KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) och astma. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

 

Rökavvänjning

Att sluta röka är något av det absolut bästa du kan göra för din hälsa. Vår specialistsköterska hjälper dig att lyckas. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Diabetesmottagning

Om du har diabetes, eller ökad risk att få det, så utreds och följs detta upp av  våra specialistsköterskor. Kontakt med mottagning får du via remiss från din läkare.

Vaccinationsmottagning

Vi vaccinerar dig mot influensa, pneumokocker (lunginflammation), TBE samt hepatit A och B. Mottagningen är öppen för listade och är tidsbeställd. För resevaccinering hänvisas till kommersiella vaccinationamottagningar.

Bokning

Våra mottagningar är öppna för dig som är listad hos oss. Anledningen är att vi vill sätta våra klienter i första rummet. Självklart är du välkommen att lista dig här.

Alla mottagningarna utom drop-in (läkar- och sköterskemottagning) är tidsbeställda. Du bokar tid via 1177 Vårdguiden E-tjänster eller på telefon 031-793 85 00. Alla våra mottagningar ingår i högkostnadsskyddet. Tyvärr måste vi ta ut en avgift om du inte kommer på bokad tid.